Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Καροτοντίπ με φέτα & κλήρωση "Μουσικομαγειρέματα" του Ευτύχη Μπλέτσα

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολλοί κάνουν στροφή στη διατροφή τους είτε με το να γίνουν χορτοφάγοι (vegeterian) ή αυστηρά χορτοφάγοι (vegan) είτε υιοθετώντας απλώς πιο "υγιεινές" διατροφικές συνήθειες! Σήμερα θα μάθουμε να φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα ένα καροτοντίπ με φέτα μέσα από το βιβλίο "Μουσικομαγειρέματα" του Ευτύχη Μπλέτσα από τις Εκδόσεις Εν πλω, ενώ θα έχουμε και κλήρωση για τρία αντίτυπα!


Νομίζω ότι δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον Ευτύχη Μπλέτσα, που έχει γίνει γνωστός κυρίως από τις τηλεοπτικές εκπομπές του για μαγειρική κι όχι μόνο, αλλά και από διάφορα σεμινάρια ή εκδηλώσεις που κατά καιρούς διοργανώνει. Ως ένθερμος υποστηρικτής της μεσογειακής διατροφής ο ίδιος, επιθυμεί να διδάσκει με απλό και κατανοητό τρόπο πώς μπορεί κανείς να μάθει να τρέφεται πιο σωστά! 


Με μότο λοιπόν την υγιεινή διατροφή κυκλοφόρησε πριν μερικά χρόνια από τις Εκδόσεις Εν πλω το βιβλίο του Ευτύχη Μπλέτσα "Μουσικομαγειρέματα", το οποίο περιλαμβάνει συμβουλές έξυπνης διατροφής και εύκολες συνταγές υγιεινής μαγειρικής, ενώ συνοδεύεται και από ένα μουσικό CD με φαγητοτράγουδα του ιδίου! Το βιβλίο αποτελείται από 84 σελίδες με πίνακες, σκίτσα και σχεδιαγράμματα για ευκολότερη κατανόηση, ενώ απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους. Πρόκειται στην ουσία για μια προαγωγή της υγείας με εκπαιδευτική ψυχαγωγία. 




Με αυτό το βιβλίο:
- Θα αγαπήσεις τη μαγειρική
- Θα ανακαλύψεις πολλά για τη σωστή διατροφή
- Θα αναγνωρίσεις το πρώτο βήμα που αλλάζει τα πάντα
- Θα μάθεις να μαγειρεύεις νόστιμα, απλά φαγητά
- Θα ανακαλύψεις τα 3 θεμέλια της θετικής ενέργειας
- Θα αντιληφθείς ότι διατροφική σοφία σημαίνει γνώση και πράξη
- Θα μάθεις το δεκάλογο της έξυπνης διατροφής
- Θα αποκτήσεις καλές συνήθειες στη ζωή σου
- Θα διασκεδάσεις ακούγοντας τα νοστιμότατα φαγητοτράδουδα του CD!



Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του βιβλίου "Μουσικομαγειρέματα", για να επιλέξω ποια συνταγή θα παρουσιάσω, δυσκολεύτηκα να καταλήξω μόνο σε μία! Είναι όλες τόσο εύκολες και απλές, που ειλικρινά θέλω να τις δοκιμάσω όλες άμεσα! Smoothies & χυμοί, σνακ, ντιπς, γλυκά, σάντουιτς, πίτες, σαλάτες και σούπες είναι οι βασικές κατηγορίες του. Μου άρεσε επίσης το ότι αρκετές συνταγές περιέχουν και έξτρα μυστικό συστατικό, όπως χαμόγελα, γέλιο, χορό, τραγούδι, κλπ!


Η συνταγή που με κέρδισε τελικά είναι το "Καροτοντίπ με φέτα" για πολλούς λόγους: Γενικά αγαπώ τα καρότα από πολύ μικρή ηλικία κι η φέτα είναι επίσης μια αγαπημένη μου επιλογή ανάμεσα στα είδη τυριών, ενώ τα ντιπ είναι μια γρήγορη και διασκεδαστική πρόταση για κάθε ώρα και στιγμή με φίλους ή χωρίς, τρώγονται εύκολα βουτώντας κάποιο αρτοπαρασκεύασμα, όπως κριτσίνια, κράκερ, παξιμάδια, φρυγανισμένες φέτες μπαγκέτα, πίτες κομμένες σε τρίγωνα κ.α. ή προστίθενται ως άλειμμα μέσα σε σάντουιτς! Και πράγματι το ντιπ έγινε πολύ νόστιμο, αρωματικό και ελαφρύ που καταναλώθηκε στη στιγμή! Το συνδυάσαμε δε με σπιτική πίτσα που της ταιριάζει πολύ! Υπερισχύει κυρίως η γεύση της φέτας και του λεμονιού!


Καροτοντίπ με φέτα

Μερίδες: ένα μπολ μεσαίου μεγέθους / προετοιμασία: 2' / συνολικός χρόνος: 10΄ 

Υλικά:
6 καθαρισμένα καρότα
100 γρ. μαλακιά φέτα
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 κουταλάκι μπαχάρι σε σκόνη
3-4 φυλλαράκια σέλινο
2 κουταλιές ΕΠΕ (Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο)

Εκτέλεση:
Καθαρίζεις και κόβεις τα καρότα σε μικρά κομμάτια. Τα ζεματίζεις για 5 λεπτά σε νερό που βράζει. Στη συνέχεια τα στραγγίζεις και τα βάζεις στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού, τη φέτα, το μπαχάρι και τα φύλλα σέλινο. Προσθέτεις το ελαιόλαδο και χτυπάς λίγο ακόμα. Σερβίρεις πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στολίζεις με ένα φυλλαράκι σέλινο. 

Καλή όρεξη!

Συνταγή: "Μουσικομαγειρέματα", Ευτύχης Μπλέτσας, Εκδόσεις Εν πλω, Αθήνα 2011, σ. 49. 


Σε συνεργασία λοιπόν με τις Εκδόσεις Εν πλω προσφέρουμε τρία αντίτυπα του βιβλίου "Μουσικομαγειρέματα" του Ευτύχη Μπλέτσα, το οποίο συνοδεύεται και από μουσικό CDΝα ευχαριστήσω θερμά τις Εκδόσεις Εν πλω για τη δωροθεσία!

Για να πάρεις μέρος στο giveaway:

Υποχρεωτικοί όροι
1. Like στις σελίδες 
Εκδόσεις Εν πλω και Couzinista στο Facebook
2. Δημόσια κοινοποίηση (μόνο μία φορά) στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ.
3. Σχόλιο στη φωτογραφία που θα βρεις εδώ.

Προαιρετικοί όροι για επιπλέον συμμετοχές
Ακολούθησέ με στο Google+ και στο Instagram.


Γενικοί όροι διαγωνισμού:
  • Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι μέχρι και τις 8/4 και η κλήρωση θα γίνει μέσω του miniwebtool.com. 
  • Οι τυχεροί θα είναι τρεις.
  • Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα στο Facebook και θα πρέπει να κατοχυρώσουν τα δώρα τους εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί.
  • Αν οι τυχεροί είναι κάτοικοι Αθηνών, θα παραλάβουν τα δώρα τους από το Βιβλιοπωλείο ΕΝ ΠΛΩ, Εμπορικό κέντρο Atrium, Χαρ. Τρικούπη 6-10, Αθήνα, τηλ. επικοινωνίας 2111198900, ενώ αν είναι από την περιφέρεια, θα τους αποσταλούν δωρεάν από τις Εκδόσεις Εν πλω!
  • Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για κατοίκους Ελλάδας άνω των 18 ετών.
  • Όσες συμμετοχές δεν έχουν ακολουθήσει σωστά όλους τους υποχρεωτικούς όρους ακυρώνονται.
  • Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook, και προφίλ Google+ και Instagram. 
  • Τα δώρα είναι προσωπικά, αμεταβίβαστα και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
  • Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
Καλή επιτυχία!

Update 9/4:
Οι τρεις τυχεροί που κερδίζουν από 1 αντίτυπο του βιβλίου "Μουσικομαγειρέματα" του Ευτύχη Μπλέτσα από τις Εκδόσεις Εν πλω είναι οι: Τζένη Λάγιου, Eleni Andritsopoulou και Sakis Afroula Trompeta! Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα στο Facebook και θα πρέπει να κατοχυρώσουν τα δώρα τους εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμμετοχές και σας εύχομαι καλό και ειρηνικό Πάσχα με υγεία και δύναμη! 

Update 12/4:
Επανάληψη κλήρωσης:
Ένας από τους τυχερούς δεν απάντησε στο μήνυμα που του έστειλα στο Facebook και η κλήρωση επαναλήφθηκε! Νέος τυχερός είναι ο Κώστας Σημαντηράκης, ο οποίος θα ειδοποιηθεί με προσωπικό μήνυμα στο Facebook και θα πρέπει να κατοχυρώσει το δώρο του εντός 2 ημερών, αλλιώς η κλήρωση θα επαναληφθεί πάλι!


Και μην ξεχνάς:
Ακολούθησέ με σε Facebook, Instagram, Google+, για να μη χάνεις κανένα νέο post!

6 σχόλια: