Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Εναλλακτικό cheesecake σε βάζο

"Από παιδί, θυμάμαι, προσπαθώ
να κλέψω το γλυκό μέσα απ' το βάζο..." 
τραγουδάει ο φίλτατος Μ. Πασχαλίδης
και δυναμώνω την ένταση κάθε φορά που το ακούω!



Με τη σημερινή όμως πρόταση για γλυκό δε χρειάζεται καν να μπεις στον κόπο να κλέψεις μέσα απ' το βάζο. Γιατί πρωταγωνιστής είναι το ίδιο το βάζο. Για την ακρίβεια ένα ατομικό βάζο με γλυκό για τον καθένα! 


Μια παραλλαγή λοιπόν του αγαπημένου σε όλους cheesecake, με γιαούρτι αντί για τυρί κρέμα, σερβιρισμένη μέσα σε γυάλινα ατομικά βαζάκια είναι η πρώτη συνταγή αυτού του ιστολογίου. Και μια και πλησιάζει και η γιορτή των ερωτευμένων (παρόλο που δεν πιστεύω στη συγκεκριμένη εμπορική γιορτή) είναι μια πρωτότυπη ιδέα για να γλυκάνεις το έτερόν σου ήμισυ, αλλά και μια ιδέα για take away γλυκό ή πικ νικ ακόμη και για κέρασμα στη δουλειά.



Εναλλακτικό cheesecake σε βάζο
αποθήκευση - εκτύπωση

Μερίδες: 6 / χρόνος προετοιμασίας: 20΄ / συνολικός χρόνος: 50΄

Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπέρ
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
330 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
7 κ.σ. άχνη ζάχαρη
250 γρ. μαρμελάδα φράουλα
λίγη κουβερτούρα
* ένα φλυτζανάκι του καφέ λικέρ φράουλα ή ποτό της αρεσκείας σου (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Αδειάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν καλά και να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος (που είχαμε φροντίσει από πριν να βάλουμε στο ψυγείο για να παγώσει) με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αν η μαρμελάδα που έχουμε επιλέξει είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λικέρ φράουλα ή ποτό της αρεσκείας μας. Τρίβουμε την κουβερτούρα στον τρίφτη από την πλευρά με τις μεγάλες τρύπες.

Στήσιμο:

Σε κάθε βάζο ρίχνουμε 2-3 κ.σ. μπισκότο. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από την κρέμα προσεκτικά για να μη λερωθούν τα τοιχώματα του βάζου κρατώντας το κουτάλι πάνω από το κέντρο του βάζου. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία στρώση από το μπισκότο και την κρέμα. Ρίχνουμε 2 κ.σ. μαρμελάδα και προσθέτουμε στην κορυφή λίγη τριμμένη κουβερτούρα. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το σερβίρουμε. Αν δεν καταναλωθεί άμεσα, κλείνουμε το κάθε βάζο με το καπάκι του για να μην πάρει μυρωδιές από το ψυγείο, όμως τρώγεται καλύτερα όσο είναι ακόμη φρέσκο! Να σημειώσω εδώ ότι η συνταγή είναι επινόηση της στιγμής!

Καλή όρεξη!

Συνταγή: couzinista


Κλείνοντας θέλω να σου πω ότι τους τελευταίους μήνες έχω εντάξει στη διατροφή μου το ταχίνι (με μέλι ή κακάο) ως απογευματινό σνακ κι έχω γεμίσει με γυάλινα βαζάκια! Σκέφτηκα λοιπόν να τα αξιοποιήσω στο σερβίρισμα και να σε γλυκάνω για το καλωσόρισμα! Καλό μήνα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου